top of page
Снимка на автораGergana Buhova

Как да изберем психотерапевт?

Решението да потърсите терапевт може да бъде трудно, понякога дори и смущаващо. Но когато сте готови да направите тази крачка, трябва да бъдете сигурни в човека, когото избирате.

Най-важният фактор при избора на терапевт е самите вие да усетите човека като подходящ за вас. Да се чувствате спокойни и сигурни в неговото присъствие и да изградите доверие в него. Важно е да не се притеснявате да споделяте.


Добрият терапевт ще използва своя опит, за да ви накара да се чувствате комфортно и да ви помогне да постигнете целите, които сте поставили пред себе си. Той е добър слушател, но най-важното е, че не ви осъжда. Уважава вас и вашето мнение, без да изразява негативизъм.


Терапевтът не бива да дава съвети, насоки и решения на проблемите, които споделяте. Неговата работа е да ви насочи така, че да стигнете до тях сами.


И нещо важно, което е добре да напомним - терапията е процес и изисква време. Дайте време на себе си и на терапевта си, за да усетите дали се изгражда връзка на доверие и разбиране между вас.

1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page