top of page
Снимка на автораGergana Buhova

5 Идеи за развитие на креативността ни

На всеки човек се случва да има т.нар. блокажи, когато има чувството, че няма никакви идеи, не може да измисли нищо и няма представа как да продължи, независимо дали се отнася до работния процес или ситуация от личния живот.



Представям ви лесни и достъпни начина, по които може да стимулирате своята креативност и творчески импулси:



Отидете на разходка - може да звучи много елементарно или изобщо несвързано с темата, но реално всяка дейност, която позволява на ума ни да блуждае, спомага за стимулиране на креативността. Колко много чудесни идеи се раждат под душа?



"Мозъчна атака" - всичко, което ви е необходимо е лист и химикал. Може да създадете карта на своите идеи, диаграма или нещо друго, което ви позволява да насочите мислите си, за да позпомогнете творческия процес.



Изследвайте извън зоната си на комфорт - независимо дали опитвате нов тип кухня, четете книга, която е различна от любимия ви жанр, или отивате на събитие, което обичайно не бихте посетили, това ще помогне да видите света по друг начин и ще подпомогне вашата креативност.



Наспивайте се добре - да, точно така. Сънят е също толкова важен за креативността, колкото и разходките. Добра идея е да държите тефтер на нощното си шкафче и да записвате всичко, което ви хрумне при събуждане.



Разглеждайте списание или сайт с много изображения - това стимулира вашата творческа енергия и ще добиете представа какво бихте искали да опитате или да сътворите.

1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page